Tilliten vokser i vellykket forsvar av kong George av Might Bite

Navnet hans kom opp i umiddelbar kjølvannet av Haydock-løpet, da de som lurte på hva de skulle gjøre av det hele inkluderte Might Bites trener, Nicky Henderson. “Jeg snakket lenge med Yogi, fordi han er en god vurdering av disse tingene,” fortalte Henderson til Racing UK morgenen etter Betfair.

Trenerens følelse den gangen var at Might Bites tillit hadde ebbet etter tidlig kontakt med gjerdene, som, som løpebaner aksepterte, var uvanlig Bet365 TV stive og utilgivende den dagen; de er siden blitt myknet. Alt tatt ut av kong George VI Chase etter diskusjoner med eieren Les mer

Breisner er tilbøyelig til å dele Hendersons syn om at hesten ble rystet fra sin vanlige rytme, skremt av hindringene, men han forventer ikke gjentakelse over de mer ortodokse gjerdene ved Kempton.

“Som ung hest var Might Bite noen ganger litt for forsiktig med hoppene sine,” sa Breisner denne uken, “og Jeg tror at da han kom til det første gjerdet på Haydock, rørte han toppen av det og landet litt bratt.Derfra og ut var han bare litt forsiktig, vil jeg si, i hoppingen hans. Han gjorde en feil på den tredje, og igjen var han bare litt forsiktig. ” More info here

Breisner bemerker at han ikke var på Haydock for å inspisere gjerdene. “Men fra rapportene som kom tilbake, var de stivere enn normalt, mer tettpakket. Hester er vant til å kanskje børste gjennom gjerder på andre spor, og når de skolerer hjemme, er de kjent med en viss motstand, og så kommer de til et spor der gjerdene er tettere pakket og de møter mer motstand når de pusser gjennom toppen. Det kan påvirke dem.

“Men siden da jeg så ham på skolen torsdag [13. desember], var han veldig, veldig god og veldig positiv og veldig tilbake til sitt gamle jeg.Enhver hest får løpe litt under nivå fra tid til annen, og det gjorde han på Haydock. Disse tingene skjer. De er ikke maskiner. ”

Det var trygge spådommer, rett etter Betfair, om at Henderson ville oppfordre Breisner til å bruke ferdighetene sine på Might Bite før Boxing Day. Det virket som en god innsats, siden svensken har vært fast hos Seven Barrows i den tykke slutten av 20 år og har hjulpet i veiledning av stjerner som Bacchanal og Long Run. Men Breisner sier at Might Bite siden har trivdes med et regime med ikke mer enn hans vanlige skolegang. “Jeg var der og så på andre ting,” sier han. “Jeg ble ikke kalt for ham, jeg var tilfeldigvis der og så ham på skolen.Du vil si at han var ekstremt god og veldig, veldig imponerende i det han gjorde.

“Han har vært en god hopper hele livet, i det store og hele. Som du kunne se fra hans forestillinger i fjor, er han en veldig god, solid genser.Hoppingen hans gjennom Gold Cup og på Aintree var veldig topp-skuff. ”

Mens han foretrekker enhver spådom med ansvarsfraskrivelsen om at han er” den verste tipsteren i verden “, mener Breisner at Might Bite kan Unibet open forlater minnet om Haydock når han vender tilbake til scenen med sin største suksess. “Neste gang han kjører vil fortelle, men absolutt om hva han har vist på skolegang, vil man være veldig trygg på at vi kommer til å se den gamle Might Bite igjen.” etter å ha rådet trenere i 30 år siden kaptein Tim Forster begynte å be om hans råd. Så mange trenere benytter seg nå av ferdighetene sine at de ikke så mye får en fordel som å unngå å falle bak.Han var prestasjonssjef for det britiske arrangementsteamet i en periode som ga mange medalje og er typisk beskrevet i pressen som en “hoppende guru”, og av og til vekslet med “eventing oracle” og, en gang, “vaulting meister”. </P >

Kan jeg bide til side, virker han spesielt opptatt av Thistlecrack, King George-vinneren av to år siden, som siden har kommet seg etter en skadet sene og et stressbrudd. “Jeg har alltid vært imponert over ham,” sier Breisner. Noen ganger kan han være veldig dristig ved gjerdene sine. Han har hatt sine problemer, men han er kommet tilbake og forhåpentligvis vil det være et godt løp for ham.

“Det er en ære for trenerne og menneskene som passer på disse hestene at de kan få dem tilbake til dette nivået etter en skade. ”