Johanna Konta: ‘Jeg var i grunn bare tom for damp i år’

Hvis karrieren hennes har vært en rutsjebane på jakt etter trygghet, ser det ut til at hun har endret retning til rett tid etter tøffe 12 måneder.

“Jeg har i utgangspunktet bare gått tom for damp, ”Sier hun om en sesong 2018 der hun falt fra nr. 9 i januar til så lav som 50 i juli og tilbake til nr. 37, skadet av en rekke tidlige tap mot spillere under henne i WTA-rangeringen. “Det er stort sett det som skjedde.Det kunne ha vært av en rekke forskjellige grunner, hvem vet?

“Men jeg tror bedre ledelse er hvordan jeg prøver å forhindre at det skjer igjen.”

Konta signerte nylig med StarWing Sports, kampanjebyrået til Lawrence Frankopan, som også passer på Kyle Edmund, Stan Wawrinka og den Betclic live stigende russeren Karen Khachanov, samt Gaël Monfils, Donna Vekic, Maria Sakkari og Kristina Mladenovic.Hun er i godt selskap.

Over lunsj, ikke langt fra London-basen, så Konta avslappet, oppegående og fit da hun diskuterte hvordan hun binder seg til den femte treneren i sin 10-årige karriere, Dimitri Zavialoff, en Franskmann av russisk avstamning, som har levert henne et betryggende tidlig utbytte.

Storbritannias nr. 1 avsluttet 2018 i oktober med å nå semifinalen i en WTA Premier-turnering i Moskva, hennes første med Zavialoff, der hun tapte til verden nr. 14, Daria Kasatkina, i rette sett.Det var en positiv konklusjon til en sommer med serielle skuffelser.

“Forrige sesong hadde jeg ikke mange kvartfinale, semifinalemuligheter,” innrømmet Konta, “så jeg kom til slutten av en turnering var definitivt en god følelse å ha i årets siste turnering. ”Registrer deg på The Recap, vår ukentlige e-post med redaktørenes valg.

Konta, som skal spille i Brisbane og Sydney før han drar mot Melbourne , sa hun og Zavialoff “har trent sammen de siste fire-fem ukene. Jeg har vært på dette stedet mange ganger, og det garanterer ikke alltid at det går bra, men jeg føler at jeg har hatt en veldig sterk før-sesong.

“Han lærer meg å være selvforsynt med retten. Det er mye mer av et 1xbet apostas partnerskap enn jeg har hatt i tidligere coachingsforhold.Han oppfordrer meg til å ha mye mer innspill, ha forståelse for mitt eget spill og hva jeg gjør på banen. Personligheter begynner å utvikle seg når du tilbringer mer tid sammen, og i de stressende situasjonene blir det tydeligere hvor godt du jobber sammen. ”Kule boarders og skremmende te-offs: mine sportslige øyeblikk i 2018 | Sean Ingle. Les mer

Mens Konta alltid har sagt at hun ikke er resultatstyrt, lyver ikke rangeringene. Etter debuten for 10 år siden tok det fire sesonger å bryte seg inn i topp 100, men når hennes selvtillit steg, slo hun en topp på nr. 4 i 2017, hennes gjennombruddssesong under ledelse av Wim Fissette.Den sommeren ble minneverdig for hennes første WTA-tittel, i Miami, og et spennende løp til semifinalen på Wimbledon.

Konta endrer timeplanen sin for å gi henne mer restitusjonstid på en Tour som i år igjen henne utmattet til det punktet hvor hun henvendte seg til Oxford Union om det berørte temaet utbrenthet. Selvtilliten hennes forblir imidlertid intakt.

Hun sa før hun dro til Australia: “Jeg har aldri våknet opp, så på meg selv i speilet og tenkte: ‘Hei, 37!’ Eller: ‘Hei , Nr. 4, hvordan går det med deg? ”Jeg har alltid og vil fortsette å sette meg i blandingen på slutten av hver turnering. Det er det jeg spiller for. Jeg vil være i sluttfasen av hver turnering som jeg spiller – hver gang.

“Jeg føler meg trygg på at ingen spiller kan trå på banen mot meg og føler meg trygg på at de kommer ut som vinneren.Hver kamp jeg deltar i har jeg et like godt skudd av å komme gjennom som vinneren. ”

Hun er også glad for å snakke ut om problemer i spillet, for eksempel lik lønn. “Som jeg sa i Oxford Union-talen min, mennene har flere turneringer tilgjengelig enn kvinner. Det er idrettskulturen.

“Det er fremdeles veldig mannsdominert, mer penger investert gjennom årene i mannssport.Det er en naturlig ting for det å være tilfelle akkurat nå.

“Hva er best å håpe på og hva alle jobber mot,” fortsatte hun. “Er å heve kvaliteten på kvinners idrett og å bringe den til et nivå der det blir sett på som noe som er veldig underholdende, noe å beundre, bli sett opp til, å sette det i det like lekefeltet som et produkt å bli solgt lik mennene.

“Det tar tid og det tar en omskolering av de generelle oppfatningene vi har.

Hennes egen utdanning kan være i ferd med å ta nok en spennende sving i Melbourne 14. januar.