James Wade kjemper tilbake mot Keegan Brown for å komme videre til dart siste 16

Det niende frøet, James Wade, produserte et fint comeback for å slå Keegan Brown 4-3 og sikre sin plass i de siste 16 av PDC World Darts Championship.

Wade hadde unnskyldt seg for kontroversiell post- kamp kommenterer at han “ønsket å virkelig skade” sin japanske motstander, Seigo Asada, etter sin forrige seier på Alexandra-palasset, og beskyldte handlingene hans på en “hypomanisk episode”.

Til tross for at han måtte tåle en fiendtlig mottakelse fra store deler av mengden og etter å ha funnet seg foran en annen streng test da Brown flyttet inn i en 3-1 ledelse, ble det ingen gjentagelse av noe slikt utbrudd. Michael van Gerwen viser klasse på PDC verdensdart for å se av Max Hopp Les mer

Wade fant til slutt rekkevidden for å ta det 1xbet apostas femte settet 3-0 og fortsatte videre i avgjørelsen mot spilleren som hadde avsluttet verdenshåpens håp i fjor.35-åringen fra Aldershot vil møte den imponerende Ryan Joyce for en kvartfinaleplass.

Verdensmesteren og andre frø, Rob Cross, lettet inn i de siste 16 med en 4-0 seier over Spanias Cristo Reyes, i gjennomsnitt 101,72.

Mervyn King var imidlertid et av frøene som falt i runde tre, slått 4-2 av Nord-Irlands Brendan Dolan.No 19-frøet, to ganger semifinalist, hadde kjempet tilbake for å jevne kampen på 2-2 etter en 14-dart-finish.

Imidlertid svarte Dolan å bryte King og ta det femte settet på en avgjøre før du avslutter seieren med et gjennomsnitt på 95,73, og nådde de siste 16 for første gang. Read more info

Dolan, som så av det 14. frø, Joe Cullen, i runde to, skal spille enten Benito van de Pas eller Toni Alcinas om en plass i de åtte siste.

I søndagens tidlige kamp kjempet Chris Dobey gjennom 4-3 mot Vincent van der Voort. Etter at de fire første settene gikk med kast, brøt nederlenderen Van der Voort to ganger for å lede 3-2.Engelskmannen Dobey kom seg imidlertid med et feilfritt sett for å tvinge en avgjørelse og gikk videre med et gjennomsnitt på 97,87 for å sette opp en fjerde runde-kamp mot No 4-frøet, Gary Anderson.

Adrian Lewis rullet tilbake årene for å nå de siste 16, der han vil møte Michael van Gerwen.

Den to-gangs verdensmesteren cruiset forbi Darius Labanauskas, som lamslet Raymond van Barneveld 4-0 i forrige runde. Lewis var 1xbet live gjennomsnittlig 97 og traff syv maksimum med 52 utsjekkingsprosent, men innrømmet at han slet med sykdom. Han twitret: “Følte meg i været i kveld så veldig fornøyd med å være i de 16 siste og gleder meg til å spille Michael van Gerwen. “Takk for støttemeldingene dine, og jeg håper dere alle får en fantastisk jul.”

Kyle Anderson ble det siste frøet som krasjet ut.Australieren, rangert som 27., ble slått 4-1 av debutanten Nathan Aspinall.