James Milner og Sadio Mané gir Liverpool seier på 10-mann Crystal Palace

Jürgen Klopp vil ha tatt langt mer tilfredshet fra denne trange seieren enn den ettertrykkelige avskjedigelsen av West Ham i åpningshelgen. Crystal Palace, alltid vanskelige motstandere, ble til slutt sett på i Sør-London for å opprettholde Merseysiders ‘uberørte start på kampanjen og la manageren deres knuse busteamet hans da han feiret på sidelinjen. De har rikelig med grunn til optimisme.

Dette var aldri behagelig, selv etter at hjemmesiden hadde blitt redusert i antall etter at det ellers glimrende Aaron Wan-Bissakas høyre kne ulovlig hindret Mohamed Salahs kontring på kanten av Palace straffefelt med et kvarter igjen å spille.Det var også kontroversielt i og med at hjemmesiden ble incensert ved Michael Oliver tildelt en straff da halvtid nærmet seg, selv om Mamadou Sakhos stammete og desperate lunger ved den løse ballen kanskje hadde gjort nok for å sende Salah til torven. Roy Hodgson, som ofte er avsky for å kritisere tjenestemenn, var fortsatt seoming ved den utmerkelsen lenge etter endelig fløyte. Jürgen Klopp fornøyd med ‘stygge’ Liverpool-seier på Crystal Palace Les mer

Likevel tjente seieren til slutt som en indikasjon av Liverpools nyfunnede dyktighet. I Virgil van Dijk skrøt de den dominerende forsvarsstyrken på skjermen, en koloss som matchet og for det meste dverget Christian Benteke i luften, med hver takling, avskjæring eller blomstrende header en inspirasjonskilde for lagkameratene. Han brakte absolutt det beste ut av Joe Gomez på sin side.Forrige gang dette teamet hadde besøkt Selhurst Park en mandag kveld, i mai 2014, hadde de beholdt vage forhåpninger om å hevde tittelen i kampanjens dødsfall, bare for å kapitulere demontert og sende en tremåls ledelse i bedlam til sistnevnte etapper. Med Van Dijk i sine rekker, skulle den nåværende avlingen aldri lide slik indignitet.

Så på nederlenderens bakside var det Alisson som, når et plaget palass rørte etter intervallet i jakten på paritet, imponerende der tidligere Liverpool-keepere bare har visnet bort. Brasilianeren gjorde ganske enkelt det som ble krevd av ham, men få av hans nylige forgjengere har klart det til og med. Facebook Twitter Pinterest James Milner sender Wayne Hennessey feil vei fra straffeplassen.Fotografi: John Sibley / Reuters

Han dykket for å hindre Luka Milivojevics frispark, falt ned på Bentekes sjeldne header og ble bare omgått av Andros Townsends forsøk på avstand som blåste i baren og noen få sentre sentre over sin seks-gårds boks. Dette forsvaret vil ha begeistret på et rent ark som er godt tjent.

Gitt spenningen som ble ført av Manchester City på Huddersfield dagen før, og det relativt uskyldige blikket til timeplanen i starten av mesterens tittelforsvar , Klopps team hadde ikke råd til noen form for glippe her. Han kunne bekjempe mangelen på rytme i for mye av det angripende spillet sitt, og peke på hele ryggen for å ikke ha injisert det nødvendige skjemmet til tilnærmingsarbeidet, men de beholdt fortsatt bitt. Motangrepet deres føltes alltid flytende og snittende.Vitne Naby Keittas snurre bort fra Townsend dypt inne i sin egen banehalvdel, løp og løftet passering utover Sakho for å sende Salah i mål.

Egypternes forsøk var for tung ved den anledningen og ballong over baren , men han vil fortsatt være avgjørende i hver av Liverpools belønninger. Hodgson ble rystet av sitt første engasjement, Roberto Firmino hadde sklidd ham inn i boksen for Salah for å hindre Sakhos første panikkutfordring – det så ut til å være kontakt på det tidspunktet – og midthalvdelens andre strek forgjeves for ballen, før han smuldret til torva.

“Det er ikke en straff,” tilbød Palace-sjefen. “Jeg har vært i fotball lenge, og hvis det er en straff, så har spillet endret seg over all anerkjennelse. Det er ikke mulig han ser etter å styre spilleren.Han prøver å forsvare. Det er ingen måte han ser etter å få kontakt med spilleren selv. ”James Milner, uforstyrret midt i furore, konverterte uansett. Robust Liverpool viser tegn til at de lærer å vinne stygt | Jacob Steinberg Les mer

Hennessey innrømmet senere at utmerkelsen hadde “ødelagt oss” selv om vertene ble kjørt fremover av en følelse av klage, med Wan-Bissaka som en trussel nedover flanken foran den ser på Gareth Southgate og Wilfried Zaha stadig mer innflytelsesrike.Presset deres kan ha tvunget paritet selv etter den unge høyrebackens oppsigelse, med innbytter Max Meyer som gikk i bakken på Van Dykks utfordring da han forsøkte å konvertere Zahas lave senter, men brodden i halen ble til slutt levert av de besøkende.

Den nederlandske midt-halvparten reiste seg for å avvise nok et Milivojevic hjørne, og med Palace som hadde rotet i boksen, spurtet Salah og Sadio Mané utover Patrick van Aanholt og bort i fiendens territorium. Senegaleseren holdt av ryggen mens han snublet, rundet behørig Hennessey for å pirke i sin tredje av den nye kampanjen med nesten nattens siste touch. “Vi har vunnet stort sett alle kampene mine her, men det er fortsatt alltid veldig vanskelig,” la Klopp til. “Jeg er ikke interessert i å sende en uttalelse til City eller ikke.Jeg er interessert i å vinne fotballspill. ”Til det formål var dette oppdraget oppnådd. Fiveren: Registrer deg for den gratis, daglige e-posten til fotball.