Freddie Burns viser veien videre i Baths fruktbare tur til Wasps

Innløsning for Freddie Burns, lettelse for Bath.Et løp på bare én seier på 12 kamper tok slutt, takket være denne hardkampe seieren med Burns den fremtredende utøveren etter å ha scoret sitt første forsøk siden hans desperate feil mot Toulouse og all flak som fulgte.

Det kan ikke være noen tvil om at Burns likte hans øyeblikk – å produsere et nydelig show og gå før han løp uavbrutt til venstre hjørne og gled over – men det var hans allroundopptreden som styrte besøkende til denne sårt tiltrengte seieren som løfter dem til sjette i bordet. “Jeg var bare glad for at jeg la ballen ned for å være ærlig,” sa Burns, med henvisning til hans kostbare unnlatelse av å score med forsøkslinjen i oktober.

Burns avsluttet med 19 poeng – Will Chudley scoret Baths andre forsøk – og kanskje ingensteds var forskjellen mellom disse to sidene mer enn på halvbacken.For Wasps kjempet Craig Hampson og Billy Searle dårlig, og mens Dan Robson la litt glidelås på comebacket sitt fra skade fra benken, var det ikke nok til å stoppe Wasps å utvide løpet til en seier i 12. Det er en anomali at de forblir fjerde i tabellen, men de er utvilsomt på vei sørover. ”Det er klart at pengene begynner og slutter hos meg. Det er mitt ansvar å snu dette, sier Wasps-sjef for rugby, Dai Young. ”Vi har gravd oss ​​ned i et hull, og det er bare vi som kan grave oss ut av det. Jeg trodde vi la ned supporterne – og det sa jeg til spillerne. ”

Dette var det nest høyeste ordinære oppmøtet i Premier League-historien med nesten 32 000 tilstedeværende for det som ble fakturert som en julekrekker, men for Wasps-supportere var det liten sesonglyst.Det ser ut til at skadelisten deres har lettet noe – Robson vil dra nytte av denne comoen, og også Nathan Hughes, som også kom fra benken – men Kieran Brookes ser ut til å bli sidelinjert en stund etter å ha fått en ankelskade. Mer bekymring for Young bør være formen til Lima Sopoaga som ikke har klart å leve opp til fakturering siden hans ankomst. Det tok Willie le Roux lang tid å tilpasse seg livet på Wasps, men hvordan Young med sin All Black fly-halvdel – en erstatning her – kunne bringe den typen kontroll som Burns ga.

Young innvarslet sist ukens europeiske nederlag av Toulouse som Wasps ‘beste angrepsresultat i sesongen, og det må sies i de første åpningen 10 minutter at de fortsatte i den vene.Med Elliot Daly i spissen gikk Wasps nær på begge vingene – Ross Neal den nærmeste til høyre – men de hadde bare Searles tidlige straff å vise for sin innsats.

De fikk da advarsel da Semesa Rokoduguni oppdaget et gap og dart rett gjennom det; mens Thomas Young omsatte, nivået Burns snart til 3-3 med sin første straff. Bath ga umiddelbart Searle sjansen til å gjenopprette Wasps ledelse, men hjemmelagets disiplin tillot besøkende å gripe initiativet. Burns trakk Bath nivået fra tee før han slo med sin katartiske poengsum til venstre. Rask guide Newcastle 17 Gloucester 20 Show Hide

Gloucester hang på tredjeplass med en hardkjempet 20-17-seier over Newcastle på Kingston Park.Foran sesongens største publikum – 9 024 – kom Falcons tilbake fra 10-6 ned ved halvtid og ledet 17-10 inn i finalekvartalet.

Imidlertid utlignet et nært forsøk fra England nr. 8 Ben Morgan omgjort av Billy Twelvetrees (bildet) scoringen, og deretter med syv minutter førte Twelvetrees over den vinnende straffen for å holde Gloucester i jakten på en play-off-plass.

Gjestene ledet av fire poeng i intervallet takket være et forsøk fra kaptein Ed Slater, som kom etter en kontroversiell straffe som ble tildelt av dommer Karl Dickson etter en masseslag like før halvtid.PA-fotografi: Ian MacNicol / Getty Images EuropeVar dette nyttig? Takk for tilbakemeldingene. gult kort. Burns bommet på skuddet, men landet et nytt kort etter at Searles tredje straffe for halvparten sørget for at Wasps gikk inn ved halvtid på fem poeng – en lettelse med tanke på at straffemålet deres allerede var i doble tall. Jonah Holmes hjelper Leicester å beseire Harlequins for å slutt å miste løp. Les mer

En annen kom rett etter omstart, igjen fra et skrum, noe som lot Burns sette ni poeng til det gode igjen, og da Chudley knipset for å presse ballen mot basens stolpe på 53 minutter var det vanskelig å se noen vei tilbake for Wasps.Young snudde seg mot benken sin og fikk responsen han ønsket med Thomas Young som gikk over i hjørnet bakerst på en drivende maul.

Veps hadde tid på sin side, men for all sin huff og puff kunne de ikke til og med legge til straffen som ville gitt det tapende bonuspoenget. Det er vanskelig å argumentere for at de fortjente det – Burns har det siste ordet ved å sparke ballen død med klokken rød. “[Freddies] spenstige, det kan jeg forsikre deg om,” sa Bath-regissøren for rugby, Todd Blackadder.

“Vi har vært ujevn og vi har ikke alltid gjort det enkelt for Freddie, men Freddie hadde sitt beste spill i dag. Jeg var veldig fornøyd med ham, og det var den lille lettelsen å se ham gli over. ”