Alastair Cook kan være den siste i en liste over usannsynlige cricketing riddere

I disse forkortede, mørklagte dagene, har de som disiplinerer kroppene sine i vidunder av maskinteknikk, min unødige respekt. De olympiske håpefulle, med øynene rettet mot Tokyo 2020, og rister på hodet på tallerkenen med satayspyd og forlater partiet tidlig slik at hun fremdeles kan gjøre at kl 05.00 ergo, vil aldri slutte å forbløffe og stille meg til skamme. Fotballspillerne i den lavere ligaen som går ombord på bussen for deres Boxing Day-inventar, er øyeblikkelige helter. Jeg er aldri mer klar over havets forskjell i vår opplevelse av livet enn i juleuken, når profesjonelle idrettsfolk fortsatt har jernviljen til å gå utendørs.

Det er vel passende at dette også er den gangen vi apuestas henger baubles og dekorasjoner på de som er involvert i idrett for deres bidrag til vår underholdning og generelle glede av livet.Arise, Geraint Thomas, Årets sportspersonlighet. Vivat Harry Redknapp, King of the Jungle. Det har vært et magert år i glitterball-innsatsen, riktignok, men Michael Vaughan er fremdeles et håp utenfor for Strictly… Christmas special.

Så er det samlingen med store bokstaver som deles ut som bakruskur på nyttårsdag Dag – MBE-er, OBE-er, den store K. Hvilke engelske cricket-fans fikk ikke en varm og smeltende følelse ved nyhetene denne uken om at Alastair Cook blir varmt tippet for å motta ridderskap? Forutsatt at rapportene er korrekte, vil Cook være den 10. engelske cricketeren som får full seremoniell sverdbehandling, og det er vanskelig å forestille seg at det skjer med en mer fortjent eller anstendig fyr.Sir (bekreftelse påventer) Alastair er den mest produktive flaggermannen og den nest mest suksessrike kapteinen England har hatt, hvis beskjedne peiling og hold-ro-og-videreføre-oppførsel praktisk talt krevde sin egen del i Downton Abbey. Han holder på sauer og går i skudd med Sir Ian Botham. Hvilke bedre kvalifikasjoner kunne han ha?

Cook var allerede, som den tidligere England Women-kapteinen Charlotte Edwards, en CBE, så han var antagelig vant til å gå til middag foran Jimmy Anderson OBE. (Det er mulig Stuart Broad MBE må sitte ved et lavere bord.) Men for at en England-spiller skal bli ridd så kort tid etter slutten av hans internasjonale karriere er 1xbet online enestående. Det er mindre enn tre måneder siden vi kvalt oss med det siste testhundret og deretter snakket stille inn i en hankie til Andersons beste venn-hyllest.Det antas at cricket-elskende Theresa May har presset saken videre; bevis på at statsministeren fremdeles kan få ting til å skje, forutsatt at de faktisk er en god ide i utgangspunktet.

Ingen som later som at denne typen utmerkelser ikke kommer med sin egen nisse-sak med saker . Det trengs ikke en Bill Frindall for å analysere listen over sportslige riddere og damer og utlede at de er en fullstendig crapshoot eller at de fleste av gongene har blitt tildelt ganske patriciske tidsfordriv. Yachting og motorsport har 15 KS mellom seg. Boksing har en.

Men Cooks heving setter ham i veldig sjelden selskap, ikke minst fordi nesten hver eneste av Englands andre knirkende riddere er død. Bare Sir Ian er fremdeles tilgjengelig for en prat om hvilken side du skal bruke merket på. Eller ble født etter 1932.Du fornemmer at Cookie kunne gjøre med et mer lunefull kallenavn hvis han kom til å passe inn med Plum Warner eller Gubby Allen eller til og med Sir Henry Dudley Gresham Leveson-Gower, kjent for vennene sine som Reker.

Reker var en lystig gode fyr, typen som kunne dra opp til Magdalen, Oxford, bruke fire år på å kapte Blues og fremdeles dukke opp uten grad. Så er det Sir Francis Eden Lacey, den første personen som ble riddet for tjenester innen sport, tilbake i 1926. I følge Wisden var Lacey “en stilig flaggermus” og “et hovedstadsfelt” (han hadde også fra sine fotografier en overraskende likhet med den amerikanske skuespilleren John C McGinley). Han spilte for Hampshire og scoret 2.589 førsteklasses løp på 32.77.Cook scoret seks ganger så mange løp i testene alene – på 45.35.

Men da, i gamle dager, hadde du en tendens til å bli ridder for din nytte i komitélokalet i stedet for på krøllen. Tre år etter Lacey ble Sir Frederick Toone med på ridderen (virkelig ord, jeg slo det opp) for tjenester til cricket til tross for at han aldri spilte en 1xbet live førsteklasses kamp. Til tross for at han tilbragte midten av 20-årene under MI5 og være medlem av de britiske fascistene.

Så det kan være slik at Cook, som fortsetter å spille for Essex neste år, er den beste cricket-avgjørelsen. Majestets noensinne laget.Han vil absolutt være den eneste ridderen av riket som dukker opp for trening før sesongen på Chelmsford eller for å utføre sine ridderlige oppgaver for et fylkesmesterskap-publikum på fem pensjonister og en klynge måker.

Før den gang , vanlig gamle Alastair skal feire jul og bursdagen sin (han ble født 25. desember 1984). Og mens de fleste av oss sover i eller begynner dagen med en bukser, vil han være der ute og mate sauene sine. For den slags tapperhet, ville jeg ikke bli overrasket om han en dag blir med avdøde Lord Cowdrey, med en kikking.