Zidane er siste bevisstrening Spanias superklubber kan være utålelige

Feiringene var knapt ferdige da Lorenzo Sanz, Reals president på den tiden, bemerket at “dette ville vært en av de verste årstider de siste årene” hvis Heynckes ikke hadde avsluttet debutkampanjen ved å slå Juventus i Champions League-finalen . Tysklands kriminalitet skulle være ferdig fjerde i La Liga, som passerer for en krise i Bernabéu, og han ville ikke være den siste lederen som lider av Madrid’s hensynsløse selvrespekt. Real Madrid-målet Tottenhams Mauricio Pochettino som erstatter Zidane Les mer

Noen berømte navn har falt av veikanten. Vicente del Bosque ble sparket etter å ha levert to mesterliga ligaer på fire årstider, Carlo Ancelotti gikk et år etter avslutningen av søket etter La Decima og Fabio Capello varte bare 11 dager etter å ha vunnet La Liga i 2007.Kanskje har historien informert Zidane om å tenke.

“Det er ikke meg,” kan Zidane også ha sagt da han snakket om hans oppbrudd med Real i går. “Det er dem.” Dette var en avvik fra det normale skriptet. Ikke mange trenere kommer til å forlate Bernabéu på sine egne vilkår. Mange drømmer om å jobbe der. Likevel er det vanskelig å argumentere med Zidanes beslutning om å slå først, med tanke på hvordan kvelende toppen av spansk fotball er blitt. Det er likevel presedens, gitt at det nå er seks år siden Pep Guardiola bestemte seg for at fire sesonger som Barcelonas leder hadde gjort nok skade på hårlinjen. “Jeg er drenert,” sa han etter å ha bedt seg. “Jeg trenger å fylle opp.”

Det var ikke engang. Luis Enrique, som klarte Barcelona mellom 2014 og 2017, fant også presset for mye å bære.Han vant diskanten i sin første sesong, men tvil boblet bort, og kritikken hadde steget til en uutholdelig tonehøyde da han kunngjorde at han trengte en hvile i mars 2017. Fiver: Registrer deg for vår gratis, daglige fotball-epost.

Ernesto Valverde har vunnet La Liga og Copa Del Rey siden han erstattet Enrique, men ikke alle er fornøyde. Det har vært klager om hans forsiktighet, og etter å ha capitulert til Roma i kvartfinalen i Champions League, ble Barcelonas håp om å bli den første spanske siden for å fullføre en ujevnt ligakampanje i 86 år i røyk da de tapte sitt nest siste spill av sesong mot Levante. Problemet med Enrique, Guardiola og Zidane er at å holde folk lykkelige har blitt en takknemlig oppgave.Det er sant for mange store klubber, spesielt i Premier League, men ingen steder er det mer uttalt enn i Barcelona og Real, som begge har dominert i en slik grad i inn-og utland at linjene mellom suksess og fiasko har blitt uskarpt. Når du har vært i åtte påfølgende Champions League semifinaler, som Real har, er det vanskelig å føle seg fornøyd. Kontrasten med sine motstandere i siste lørdagens finale var å fortelle: Liverpool ble ødelagt av nederlag, men glad for å ha deltatt. Facebook Twitter Pinterest Luis Enrique blir kastet i luften av sine Barcelona-spillere etter å ha vunnet finalemesteren i 2015 Champions League. Han sluttet to år senere. Foto: Matthias Hangst / Getty Images

Det er usannsynlig at Jürgen Klopp ville få tid til å bygge på Barcelona eller Real.Det er ikke noe rom for en dukkert, noe som gjør det umulig for ledere å fortsette å møte stratospheriske forventninger. Men sympati er mangelfull fordi de har så mange fordeler over sine rivaler. Prestasjoner blir forvrengt og vanskelig å dømme. Guardiola erstattet Heynckes i Bayern og ser klar til et langsiktig prosjekt i Manchester City, men kritikere påpeker at han ikke har vunnet Champions League siden han forlot Camp Nou.Enriques kritikere hevder at han hadde et angrep av Messi, Neymar og Luis Suárez, og at det ville være mer en risiko for at Chelsea utnevner ham enn Maurizio Sarri, hvis arbeid i Napoli gjør ham til å virke som et mer progressivt og fantasifulle alternativ. Zidane visste stormer er aldri langt unna i Real Madrid Les mer

For Zidane raser debatten om han er en god leder eller bare noen som var på rett sted til rett tid da Madrid fyrte Rafael Benítez i 2015 Han har vunnet tre påfølgende Champions League-titler og har ofte gjort gode substitusjoner i store kamper. Likevel har han Cristiano Ronaldo, og det er lettere å gjøre taktiske tilpasninger når Gareth Bale kan komme av benken for å score et overhode.

Den eneste måten Zidane for å stille på skeptikerne er at han blomstrer på mindre gunstige forhold.Men, som Enrique og Guardiola, er det ikke vanskelig å sette pris på hvorfor han vil ha en ny start, borte fra et miljø der vinneren har klart å bli viktig og meningsløs samtidig. Det kan få alt til å føles ganske glatt og forklarer hvorfor mannen som er trøtt med livet øverst i Spania, er ganske enkelt, vel, sliten.