Sportingbet-spotkontroll av treningsposer ruffles fjær på racing største dag

Racing’s styrende kropp har flyttet for å forklare bakgrunnen for hendelser på Ascot på Champions Day, da fire trenere ble kalt før forvalterne for å forklare ulike overtredelser av sportens narkotikaregler. Trenerpersonalet hadde blitt funnet å ha stoffer som Sportingbet heller ikke var tillatt i racerbanestallene eller som tillatelse var påkrevd, men ikke blitt gitt.

Forbrytelsene, samtidig som man garanterte lavnivåstraff, forårsaket noen bedrøvelse på sosiale medier, i lys av fire tilfeller som oppstår av et så prestisjetrykkende kort.Men en BHA-tjenestemann uttrykte overraskelse av interesse, pekte på andre saker i år som har gått nesten urapportert og nektet noe forslag om at det kunne ha vært en endring i BHA-politikk rettet mot Sportingbet bonus sjokkerende trenere på en profilert dag. Almanzor beats Funnet igjen for å vinne Champion Stakes at Ascot Les mer

Kontrollen av poser i stallene er ganske rutinemessig, sier BHAs Robin Mounsey, “og en logisk måte å kontrollere at forbudte stoffer ikke er presentere på raceday.Det har vært andre tilfeller i år som ikke har fått så mye oppmerksomhet og kan bli funnet på BHAs nettsted.

“Stoffene involvert i Ascot er veldig uskadelige, det er elektrolytter og magesårbehandling, men det Det er riktig at vi skal følge opp på disse tingene når de blir oppdaget. ”

To besøker franske trenere, Jean-Claude Rouget og Francois Rohaut, var blant de som ble ført til forvalterne. Hugo Palmer og James Fanshawe var de andre.De løpere som er utdannet av alle fire, inkludert Champion Stakes-vinneren, Almanzor, ble Sportingbet online rutinemessig testet og saken henvist til BHA for en endelig dom. Palmer skulder ansvaret for sitt engasjement som han sa , var resultatet av at laget hans måtte klare løpere på Maisons-Laffitte, Keeneland, Ascot, Newcastle, Redcar og Wolverhampton innen en 36-timers periode. “Vårt sett var på en strekning, og da Ascot-settet ble utarbeidet, ble en gammel boks fanget, som fortsatt hadde noe detritus i bunnen og det nye settet på toppen. Tony Hind: Mannen Flat jockeys går til hvis de vil bli mester Les mer

“Dessverre inkluderte detritus en utdatert pakke med svært rutinemessige antibiotika og meget rutinemessig elektrolyttpasta. Vi ville holde disse tingene rutinemessig i hesteboxet, men ikke i løypestallene.Hester kan noen ganger få elektrolytter på vei hjem hvis vi føler at de har en veldig hard løp, eller hvis de opprettholder et kutt i et løp, kan vi søke tillatelse til å administrere antibiotika på stedet.

“Begge var veldig gammel og utdatert. De var ikke der med den hensikt å bli brukt. Ingen visste at de var der. Men jeg aksepterer at vi har brutt brevet av loven og vil bli bøtelagt.Vi legger prosedyrer på plass hjemme for å sørge for at det ikke skjer igjen.

“Men jeg tror det er et bredere punkt, og spørsmålet må bli spurt, hvorfor BHA føler det passer å gå gjennom en massiv spotkontroll av hver trenerveske på racingens Sportingbet bonus største dag, som om de skulle se et eksempel på folk.

“Jeg skulle ønske de ville ta fingeren av selvdestrukter-knappen , etter pisken problemet før den første Champions Day. “Palmer refererte til den varige kontroversen som oppstod i 2011 da BHA rammet opp straffer for piskrelaterte overtredelser dager før Ascot-fixturen, for bare å myke disse straffen noen uker senere.

Mounsey bemerket at tidligere saker kunne bli funnet på BHAs nettbaserte database ved å søke etter regel (C) 33.De inkluderer saker som involverer trenerne Gay Kelleway og John Ryan som ble henvist til BHA, som resolusjonene ikke synes å ha blitt offentliggjort ennå. Det ser ut som at Mille Et Mille, trent i Frankrike av Christophe Lerner fikk lov til å delta i Sportingbet gullkampen på Royal Ascot i juni, og ble ferdig fjerde på 33-1, etter at det ble funnet at Lerner hadde “administrert et tillatbart stoff i racerbanestallene uten tillatelse fra veterinæren”. Lerner ble bøtelagt £ 290 og hesten ble testet.

read more:

https://disqus.com

https://trello.com

https://www.atlasobscura.com

https://www.amazon.com

https://gayle20847.dreamwidth.org

https://www.behance.net