Fotball forblir i Slovakia, kritiserer Jihlava Šulek

Vi er i en kamp med Hradec Králové i tarmene på Jihlava-stadion og lyden fra høyttalerne lyder positive moderne sanger.Slovakiske fotballspiller Peter Šulek lystig musikk tellere med en trist uttrykk på situasjonen rundt fotballen i landet sitt og sa: “For en stund virket det som det går med oss ​​på forhånd, men nå er det igjen fotball stagnerer.” Og så nekter å fortelle den eksakte årsakene og henvise meg andre steder “det er en sak for den lokale fagforening lederskap, jeg vet egentlig ikke ønsker å uttrykke.”

Så fortsatt avtar og gjøre minst i forhold til Tsjekkia, hvor han spilte i sju måneder. “Først og fremst er det øverste tsjekkiske ligaen mer offentliggjort,” begynner han. “Jeg går i Tsjekkia flere mennesker, noe som gjenspeiles av mediedekningen,” legger et annet punkt. “Kanskje på hvert stadion er oppvarmede gressplener,” bemerket han.

Og vi kunne fortsette. Det viktigste er å stoppe ved to viktige faktorer.De første er stadionene. “Vi i Slovakia har ingen riktig stadion. Bare en av dem er bygget i Trnava, men det er alt eier-entreprenør gjør fra sin egen pakke. ”

En annen viktig faktor er økonomi. Den tjue-seks-årige fotballspiller Šulek mangler støtte fra myndigheter. “Klubber er bare opp til eiere som har bedrifter og gir penger til sport. De er privatpersoner som subsidierer det fra sine egne pakker.. Klubber støttet verken staten eller noen annen institusjon “Derfor, sier:” Det bør begynne med noe å gjøre ”

fotball i Tsjekkia er běhavější, raskere og mer aggressiv

forskjellen merke vysočinský rundere også etter fotballen. “Jeg tror kampen i tsjekkiske ligaen běhavější, mer aggressive og raskere.” Også sett i flere titalls millioner jorde mer konkurranse: “Den slovakiske er, si, tre eller fire toppklubber, men det er så sterk mančaftů mye mer.”

Så enda flere slovaker kommer til nabolandet. “Jeg kom til Jihlava for å gjøre meg litt mer synlig i Tsjekkia.Jeg tror jeg spilte ganske mye i Slovakia, sier en spiller som jobbet i Banská Bystrica, Dubnica, Myjava og Zilina.

Engasjert i Žilina sammenligner mest til Jihlava. “Zilina var sannsynligvis den beste klubben jeg gjorde, men jeg må si at det er veldig lik Jihlava når det gjelder å jobbe med spillerne og vilkårene som er opprettet i klubben.” Her har Šulek en kontrakt sommeren 2016, mens alternativet fortsatt kan brukes. Jihlava tar et mellomliggende trinn.

Det ville gå videre – ikke bare en finger på kartet. “Selvfølgelig, som alle fotballspillere, vil jeg sikre meg fotball så jeg kan være glad i livet mitt. Jeg vil gjerne reise til utlandet. ”

På denne måten er han minst det siste året i hans helse.Han passet ikke i slutten av august i fjor på høylandet. I dag minner han om: “Om sommeren var jeg på artroskopi av skyttelbenet. Da jeg kom til Jihlava, følte jeg meg ikke bra. “Da han kom sammen og syntes å være ok, avsluttet han på sykehuset med et annet helseproblem. ”

I mellomtiden ble treneren til Petr Rada erstattet, og Roman Kučera “Midlertidig trener” hoppet til slutten av 2014.Ikke bare gjorde denne forandringen fordel for laget, men Šulek selv, som Kučera begynte å bygge, drar også fordel av det. “Siden utveksling av coach engasjementer vurdere svært positivt”, nikker han.

Selv mot Slavia Praha i den tiende runden, da han ledet laget for første gang Kucera, sluttet på slutten av kampen. Siden da har han spilt minst en halv i alle kamper.

Også treneren Luděk Klusáček gir ham en sjanse til å sette opp. Først han var på utkikk etter Šulek, gjorde han ikke som forventet, men mot Jablonec i 19. runde var han allerede den beste på banen og det eneste målet sikret poeng 1-1.Da ble det igjen skadet av en ond sirkel. “Men jeg er sunt,” forsikret han sist lørdag.

Ja, forrige helg startet igjen etter sykdom, og han kunne bare halvparten av det Hradec Kralove scorte og likevel tok hjem premien for spilleren av kampen. Skyting og skytespill, Šulek bruker: “Det er definitivt en psykisk oppmuntring for meg. . Spillere som vil øke tillit og deretter å utføre bedre når de håndhever shooter “Han legger til det obligatoriske setningen:”. Det viktigste er at vi vant som et lag og viktigst…vi kommer opp i tabellen ”

Hvor høy Jihlava vil være i sesongen vil vise de neste duellene.På høylandet, til tross for stigningen, gjentar de: La oss være ydmyke.

Rate this post