Tottenham brenner gjennom Stoke som Kane og Alli satte varme på Leicester

Da Tottenham Hotspur hadde fullført sin nattarbeid, med en annen eksepsjonell demonstrasjon av skaden som kan påføres motstandere av Harry Kane og Dele Alli, kan ingen være i tvil om holdbarheten til dette laget og den kollektive troen blant Mauricio Pochettinos spillere at det fortsatt er tid til å fange og overhale den eneste siden over dem i Premier League. Toke City v Tottenham Hotspur: Premier League – live!Les mer

Oddsen er stablet mot dem, med fem poeng å gjøre opp over fire kamper, men hvis Spurs ønsket å gi Leicester City en poke-in-the-ribs påminnelse om deres tilstedeværelse i andre posisjon, De gjorde det med ekspertisen til et lag som spilte som ville-mestere.

En tur til Stoke skulle nok være en av de mer utfordrende oppdragene til Spurs ‘innkjøring, men dette var en rute som kunne lett ha blitt ferdig med en enda mer ettertraktet poengsum, da blant sine mange scoring sjanser Christian Eriksen tappet ett skudd mot tverrliggeren og Alli slo posten med en gutt som var helt ute av tråd med resten av hans opptreden. Alli hadde nettopp gått rundt Shay Given, Stoke Citys aldrende og dårlig utsatt målvakt, og hans unnlatelse av å bruke den rette avslutningen igjen Pochettino på knærne i vantro.Likevel var det bare en forbigående irritasjon, og Alli kan bli tilgitt når han spiller dette stilig, med så mye energi og panache. Spurs spilte noe vakkert konstruert fotball, som passerte ballen med fart, bevegelse og penetrasjon. Alli, Mousa Dembélé og Érik Lamela var alle fremtredende involvert mens Kane har gjenopprettet seg som topp divisjonens ledende scorer, to foran Jamie Vardy med 24 mål. På dette beviset er det ikke en åpenbar svakhet i laget.Harry Kane har utsikt over rovdyret, da Tottenhams titteljakt vinner tempo. Les mer

Mer enn noe, forlot de inntrykket de fornyer jakten.Et mindre lag kunne ha vært litt bekymret i starten eller i den lange perioden etter at Kane åpner, scoret i det niende minutt, da de ikke kunne legge til det andre målet som til alle formål ville ha avsluttet noen realistiske forhåpninger om et Stoke-comeback. Ikke Spurs, skjønt. Deres overlegenhet var ubrutt bortsett fra en fem minutters spell i første omgang, og selv da var det ingen alvorlig fare for et lag som har innrømmet færre bort mål, 13, enn noen annen side.

Deres andre mål Endelig ankommet, forsinket, i 70. minutt da Eriksens ekspertvektede ball gikk Alli i gang, og 20-åringen tenkte et smart skudd forbi Given, og etter dette kollapset Stoke på en måte som var uvanlig å vitne, spesielt på egen bakke.Facebook Twitter Pinterest Mauricio Pochettino: Tottenham er klar for Leicester City å glide

Kane rullet i det tredje målet etter at Lamela hadde spilt offsidefellen fra Allis pass. Alli slashed deretter en volley forbi Gitt for å gjøre det 4-0 og ytterligere forbedre lagets målforskjell, nå 13 overlegen til Leicester. Tre mål var kommet i en strålende 15 minutters spell, men det ville være en feil å tro at de gjorde all skade i den perioden. Sannheten er at de var for gode for Stoke fra starten.Kanes prestasjon var en annen påminnelse om hans legitimasjon for å vinne bransjens spiller-of-the-year priser og det var sjelden å se Ryan Shawcross komme ut av et så dårlig nest beste mot en direkte motstander.

Kane må være betraktet på dette skjemaet som den mest komplette allroundspilleren i ligaen og hans tidlige streik var et annet fremragende mål å legge til sin samling, kutte inn fra venstre og utelukket Philipp Wollscheid før han justerte kroppsformen og krøllet et diagonalt skudd, igjen til høyre, inn i det fjerne hjørnet. England-anfalleren hadde blitt slått av med en dårlig første berøring et par minutter tidligere da Lamelas pass ga ham sin første sjanse til natten, og ved halv tid stoke Stoke var heldig å være bare en bak.Et trekk i særdeleshet markerte bortelagets overlegenhet, som kulminerte i et utsøkt flick fra Alli for å sende Eriksen gjennom midten. Dane hadde et klart løp på mål, men målvakten var litt vill over. Gikk og slått på tverrstangen. LeeSters Jamie Vardy belastet av FA og vendte mot ekstra spillforbud. Les mer

Stokes mest oppmuntrende øyeblikk i den perioden kom via Marko Arnautovic med et 25-yards-skudd, men Mark Hughes-laget var underlig under hele natten, og i tråd med det som ofte skjer her, vendte han og klubbens tilhenger seg tilbake til en rekke overdrevne klager over opptreden.

Det var en utkonkurranse og, hvis noe, var Stoke heldig i den andre halvdelens blitz som Shawcross kom bort med å bryte Toby Alderweireld til bakken inne i straffesparken.En av Danny Rose surges frem fra venstrebacken endte med at han glir over etter at Kane hadde sendt ham løpende og det var andre sjanser for Alli, Lamela og Kane å legge til flere mål. Pochettino hadde blitt agitert på 1-0, men Stoke så så vanlig at det var bare flyktige øyeblikk da Hugo Lloris mål var under ekte trussel. Spurs hadde outclassed dem. De kan ikke vinne ligaen, men de spiller den mest sammenhengende, sammenkledde fotballen til et lag, og Leicester kan bli tilgitt for å se over skuldrene sine.